office@mundus.bg  |  +359 883 888 333  |  Вход за клиенти ›

UPS Системи

Брандове
Eaton Riello

UPS системите са технологично решение, което може да осигури защита за Вашите данни и оборудване в случай на внезапно прекъсване на електрозахранването или при смущения в мрежата.

Мундус Сървисиз е официален вносител и оторизиран сервиз на водещи марки в областта на непрекъсваемите токозахранващи системи: Eaton и Riello. Ние имаме дългогодишен опит в доставката, изграждането, монтажа и поддръжката на UPS системи.

Имате нужда от консултация или UPS системи за бизнеса?
Изпратете запитване сега
Защо е важно бизнесът ни да бъде непрекъсваем?

Независимо дали става въпрос за малки офиси, големи промишлени предприятия, интернет доставчици, търговски центрове, телевизии, болници или други административни сгради, прекъсването на електрозахранването може да донесе негативни последици за всеки един бизнес - загубата на данни, повредата на чувствително оборудване и прекъсването на работния процес са само част от тях. Решението на тези проблеми е имплементирането на UPS системи.

UPS устройството осигурява стабилно захранване с електрически ток, когато възникне проблем с централната електрическа мрежа. По този начин то позволява на оборудването да продължи да функционира дори и при спиране на електрозахранването.

Видове UPS системи

Можем да разграничим три вида UPS технологии спрямо степента им на защита към включеното към тях оборудване: Оffline (Stand-by), Line-Interactive и On-line Double Conversion.

Offline технологията се използва най-често при защита срещу неизправности в захранването, спадове на напрежението, както и токови удари. При нея UPS-ът захранва устройството директно от централната мрежа, извършвайки филтриране, без да осъществява активно преобразуване. Когато електрозахранването спре, UPS устройството предоставя ток от батерията. Този тип технология е подходяща за защита на оборудване, което не е от критическо значение.

Line-Interactive технологията се използва за защита срещу спиране на ток, спадове на напрежението, токови удари, ниско напрежение и пренапрежение. Този тип UPS устройства използват трансформатор, който ефективно филтрира и стабилизира отклоненията на напрежението, като при по-слаби колебания успява да стабилизира изходното напрежение без да е необходимо превключване или използването на батерия. Линейно-интерактивната технология се прилага предимно за защита на корпоративни мрежи и ИТ приложения.

On-line Double Conversion технологията защитава оборудването от всички възможни проблеми, свързани с електрозахранването: спиране на ток, спадове и пикове в напрежението, токови удари, шум по мрежата, ниско и високо напрежение, вариации на честотата. Предимството на този вид технология е преобразуването на входното напрежение от променливо в постоянно, последвано от ново преобразуване от постоянно отново в променливо, което осигурява захранване без електрически смущения. Този вид технология се използва за непрекъсната защита на оборудване, което е от критично значение.

Монтаж и поддръжка

Процесът по монтаж и поддръжка на системи за непрекъсваеми токозахранвания (UPS системи) включва следните основни стъпки:

 1. Проектиране/проучване
 2. Бюджетиране и избор на подходящо оборудване
 3. Окабеляване и монтаж
 4. Настройка и тест
 5. Въвеждане в експлоатация след успешно проведени тестове
 6. Създаване на документация
 7. Обучение на персонал за работа
 8. Периодично обслужване, превантивна и корективна поддръжка
 9. Ремонти
 10. Доставка на резервни части
 11. Доставка на широка гама от аксесоари към системите

Добри практики при поддръжка на системи за непрекъсваемо електрозахранване (UPS системи):

Добра практика, свързана с поддръжката на непрекъсваеми токозахранващи устройства е планирането на периодични технически профилактики и поддръжка на UPS системите според предписанията на производителя (обикновено в диапазона 5 – 10 – 20 години период на експлоатация). Това може да удължи сериозно експлоатационния период на системите за непрекъсваемо токозахранване.

Защо да изберете Мундус:
 1. Предлагаме богато портфолио от монофазни и трифазни UPS системи с мощност от 400VA до 8MVA. В допълнение можем да предоставим батерии за всички типове от изброените системи.
 2. Ние сме вносител и оторизиран сервизен партньор на брандовете Eaton и Riello.
 3. Предоставяме гаранционна и следгаранционна поддръжка на UPS устройствата, които предлагаме.
 4. Осигуряваме модерни енергийно-ефективни решения, с опция за разширения, което прави инвестицията Ви по-гъвкава.
 5. Адаптираме решенията спрямо спецификата на Вашия бизнес.
 6. Национално покритие: разполагаме с мобилни екипи за техническа поддръжка в цялата страна, както и 7 регионални офиса – гаранция за бърза реакция и качествено обслужване.
 7. Предоставяме безплатна консултация, което Ви дава възможност да вземете информирано решение и да получите най-добрата защита и ефективност за своето оборудване.
Получете безплатна консултация за своя бизнес
Изпратете запитване